Marian Bonnemayers - Beeldend kunstenaar

Detail foto Troonzitters

 

In 1961 wordt Marian geboren in Maastricht, waar zij zowel  naar de middelbare school gaat en waar zij de opleiding voor docente beeldende vorming volgt aan de Academie voor Beeldende Kunsten. In 1984 behaalt zij haar eerste graads bevoegdheden handvaardigheid en kunstgeschiedenis.

Met deze bevoegdheid op zak geeft zij dertien jaren les aan scholen in Venlo en omgeving als docente handvaardigheid en Kunstgeschiedenis.Naast het lesgeven is zij actief bij diverse theater/opera producties als decor- en kostuumontwerpster en -maakster. Daarnaast blijft zij haar eigen werk exposeren.

In 1997 vindt zij werk in Maastricht aan het Sint-Maartenscollege als docente technologie/handvaardigheid/culturele kunstzinnige vorming (c.k.v.) en filmkunde.

Sinds 2009 heeft zij haar eigen werk weer leven in geblazen en deze site is het resultaat.

 

 

Omschrijving werk

Tijdens haar opleiding aan de academie werkte ze met hout, metaal, klei, stof, kunststoffen en altijd kwamen mensfiguren  (naast abstract werk) altijd bovendrijven.

In haar werk zie je in zichzelf teruggetrokken figuren die een indruk maken van eenzaamheid. De laatste tijd zie je dat de figuren meer contact met elkaar maken.  De lichaamstaal bepaalt.

Dit wordt versterkt door alleen kleding weer te geven als omhulsel van ons lichaam en het figuur open en leeg te houden zodat het lichaam een holte is en weer als eenzaamheid wordt gezien.

Door weg te laten wordt de kijker gedwongen zelf in te vullen wat hij ziet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Galerie Kunstproeven, Amorsplein 12, Maastricht

Opmerkingen

07.08.2021 15:51

Jan Koen en Liduina

We zijn blij met uw kunstwerk

28.12.2017 19:31

Loes Kolsteren

Wat zouden twee beeldjes kosten van twee meisjes. Ik heb n vriendin waar ik 50 jaar vriendschap mee deel en ik wil haar graag iets aparts geven